Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- of
Ingrediënten
- 100 g lijnzaad heel
- 100 g lijnzaad gebroken
- 50 g boekweitmeel
- 150 ml water
- snufje Keltisch zeezout of scheutje tamari
- 6 gr Nori zeewier helemaal fijngesnipperd
Voor de avocado-banaanspread:
- 1 banaan vlak voor bereiding gepeld
- 1 avocado vlak voor bereiding geschild, pit eruit
- handvol spinazie
- 2 eetlepel(s) havermout
- 1 kleine citroen sap en rasp er van
- 2 eetlepel(s) hennepzaad gepeld
- 1 eetlepel(s) citroenverbena gedroogde verveine, uit theezakjes of witte thee (of 1 theel gemalen korianderzaad)
- snufje zout
- 1 theel lijnzaadolie
- 1 theel hennepolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 50ºC.
- Meng alle ingrediënten voor de crackers in een kom.
- Laat een paar minuten staan.
- Voeg wat extra water toe als het mengsel te droog is, het moet smeuïg zijn.
- Spreid het crackermengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en maak er met een spatel een vierkant blok van. Bedek met folie en rol plat met een deegroller.
- Verwijder de folie en snijd in ca. 12 repen.
- Zet de crackers ca. 1 uur in de oven om in te drogen.
- Let op: ze blijven een beetje klef, ze drogen verder in tijdens het bewaren in de koelkast (een droogoven werkt natuurlijk nog beter).
- Pureer voor de spread alle ingrediënten in een blender of staafmixer.
- Leg de avocadopit erin tegen verkleuring.