Limoncello Cheesecake met Gemarineerd Fruit

Limoncello cheesecake

Limoncello Cheesecake met Gemarineerd Fruit

Porties: 8
Bereidingstijd: 2 uur
afkoeltijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het gemarineerde fruit:

  • 2 sinaasappels
  • ¼ watermeloen
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Zest van 1 limoen
  • 1 eetlepel Limoncello
  • 100 ml water
  • 50 g suiker

Voor de bodem:

  • 150 g chocolate chip cookies
  • 75 g gesmolten boter
  • 50 g chocolade optioneel
  • Voor de vulling:
  • 375 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • 5 eieren
  • 250 g crème fraîche
  • Zest van 1 citroen
  • 1 eetlepel Limoncello
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Breng op het fornuis water, Limoncello en suiker aan de kook.
  • Voeg de zest toe en laat dit afkoelen.
  • Schil de sinaasappels, verwijder het witte gedeelte en snijd de sinaasappels in parten.
  • Snijd de watermeloen in blokjes.
  • Doe ze in een vacuümzak samen met basilicum en de afgekoelde siroop.
  • Vacumeer de zak en laat de smaken minstens 2 uur intrekken.
  • Vet een springvorm (diameter 24 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm.
  • Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de vriezer.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in een stoomovenpan en verdeel deze gelijkmatig over de kruimelbodem.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Meng voor de vulling de roomkaas, vanillemerg, suiker, eidooiers, citroenzest, Limoncello en crème fraîche tot een glad mengsel.
  • Giet dit mengsel over de kruimelbodem.
  • Dek de taart af met huishoudfolie en stoom deze in een stoomoven op 100°C gedurende ongeveer 50 minuten.
  • Laat de cheesecake afkoelen en zet hem vervolgens minstens 3 uur in de koelkast.
  • Serveer de cheesecake in punten en serveer met het gemarineerde fruit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra feestelijke touch kunt u de gemarineerde sinaasappelschijfjes en watermeloenblokjes ook gebruiken als garnering op de cheesecake.
Deze cheesecake is heerlijk in combinatie met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Vin Santo.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 9 g | Vet: 32 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit