Linke soep
Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander uit de Allerhande van 2002
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- ½ tl gemalen komijn djinten
- ½ tl gemalen koriander ketoembar
- 250 g gehakt
- 1 mespunt cayennepeper
- 5 groentebouillontabletten
- 400 g tomatenblokjes blik
- 150 g dessertrijst pak
- 1 mespunt sambal
- 10 g verse bieslook zakje
Instructies
- Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
- Snipper de knoflook en ui.
- Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen.
- Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper.
- Draai kleine balletjes van gehakt.
- Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven.
- Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden.
- Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft.
- Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.
- Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden.
- Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.
bereidingstip:
- Gebruik gedroogde kruiden zoals laurier,tijm,oregano en rozemarijn in gerechten die lang op het vuur of in de oven staan met mate bij het verhogen van de hoeveelheden.
- Ze zijn sterk van smaak. Je kunt in een later stadium altijd naar smaak nog een beetje extra toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g