Linzensalade

Linzensalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 300 g rode linzen
  • 2 uien
  • 1 kruidnagel
  • 1 stuk winterwortel 6 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 15 g verse peterselie
  • 1 takje tijm
  • peper
  • zout
  • 150 g baconreepjes
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels wijnazijn
  • 125 ml olie
  • 25 g verse bieslook

Instructies

  • In vergiet linzen wassen.
  • In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen.
  • Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken.
  • Wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Knoflook pellen.
  • Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen.
  • Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper.
  • Vuur laag draaien en linzen 15 minuten koken.
  • Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken.
  • Rest van ui en knoflook fijnhakken.
  • In kom mengen met mosterd en azijn.
  • Al roerend olie toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Linzen afgieten en kort laten uitdampen.
  • Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen.
  • Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken.
  • Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie.
  • Bestrooien met bieslook.
  • Lauwwarm serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze linzensalade is ook geschikt om als bijgerecht te serveren

Voedingswaarden

Calories: 705 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 28 g | Vet: 46 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Salade / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk