Linzensalade
Ingrediƫnten
- 300 g rode linzen
- 2 uien
- 1 kruidnagel
- 1 stuk winterwortel 6 cm
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 15 g verse peterselie
- 1 takje tijm
- peper
- zout
- 150 g baconreepjes
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 4 eetlepels wijnazijn
- 125 ml olie
- 25 g verse bieslook
Instructies
- In vergiet linzen wassen.
- In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen.
- Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken.
- Wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
- Knoflook pellen.
- Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen.
- Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper.
- Vuur laag draaien en linzen 15 minuten koken.
- Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken.
- Rest van ui en knoflook fijnhakken.
- In kom mengen met mosterd en azijn.
- Al roerend olie toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Linzen afgieten en kort laten uitdampen.
- Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen.
- Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken.
- Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie.
- Bestrooien met bieslook.
- Lauwwarm serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze linzensalade is ook geschikt om als bijgerecht te serveren
Voedingswaarden
Calories: 705 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 28 g | Vet: 46 g