Linzertorte II
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en laat de boter zacht
worden.
Ingrediënten
- 300 gram boter
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 1 ei
- 1 eidooier
- de geraspte schil van 1 sinaasappel
- 400 gram patentbloem
- 125 gram gemalen gepelde amandelen
- 1 ouwel ter grootte van de taart of enkele kleinere
- 150 gram aalbessenjam
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- boter voor de springvorm
Instructies
- Vet een springvorm van 24 cm doorsnee met wat boter in.
- Roer de zachte boter met de kristalsuiker, de vanillesuiker, het ei, de eidooier en de sinaasappelschil in ± 15 minuten schuimig en roer er dan geleidelijk de bloem en de gemalen amandelen door.
- Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de springvorm, leg de.
- ouwel hierop, zodat het deeg is bedekt en smeer de aalbessenjam hierop uit.
- (u kunt ook 250 gr jam gebruiken en de ouwels weglaten).
- Spuit de andere helft van het beslag dwars over de jam, in de vorm van een traliewerk met buitenom een rand.
- Strooi de amandelsnippers over de taart en bak de taart in ± 1 uur in een matigwarme oven van 160°C lichtbruin en krokant.