Linzertorte II

Linzertorte II

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en laat de boter zacht worden.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram boter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • de geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 400 gram patentbloem
  • 125 gram gemalen gepelde amandelen
  • 1 ouwel ter grootte van de taart of enkele kleinere
  • 150 gram aalbessenjam
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • boter voor de springvorm

Instructies

  • Vet een springvorm van 24 cm doorsnee met wat boter in.
  • Roer de zachte boter met de kristalsuiker, de vanillesuiker, het ei, de eidooier en de sinaasappelschil in ± 15 minuten schuimig en roer er dan geleidelijk de bloem en de gemalen amandelen door.
  • Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de springvorm, leg de.
  • ouwel hierop, zodat het deeg is bedekt en smeer de aalbessenjam hierop uit.
  • (u kunt ook 250 gr jam gebruiken en de ouwels weglaten).
  • Spuit de andere helft van het beslag dwars over de jam, in de vorm van een traliewerk met buitenom een rand.
  • Strooi de amandelsnippers over de taart en bak de taart in ± 1 uur in een matigwarme oven van 160°C lichtbruin en krokant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart