Loempia’s met Kip, Groenten en Omelet

Een rustieke oude houten tafel met goudbruin gebakken loempia’s gevuld met kip, groenten en reepjes omelet. Enkele loempia’s zijn opengesneden om de kleurrijke vulling te laten zien. Ernaast staat een schaaltje dipsaus.

Loempia’s met Kip, Groenten en Omelet

Deze zelfgemaakte loempia's zijn rijk gevuld met kip, omelet, groenten en specerijen. Krokant gebakken en perfect als snack of voorgerecht!
Porties: 20 loempia’s
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el peterselie
  • 1 ons kipfilet of varkensvlees
  • 2 el sesamolie of arachideolie
  • 2 bosuitjes
  • 2 schijfjes gember
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eieren
  • 4 champignons
  • ½ el sambal of ½ rode peper
  • ½ rode paprika of groene paprika
  • ½ tl bouillonpoeder
  • ½ tl kerrie
  • ½ tl trassi
  • ½ winterwortel
  • 1 snufje gemalen kummel
  • 20 loempiavellen diepvries
  • 350 g witte kool
  • Fijngehakte prei
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • ± 1 dl water

Instructies

  • Klop de eieren los met een snuf zout en 1 el water.
  • Bak een dunne omelet in een ingevette pan op laag vuur, laat afkoelen en snijd in reepjes van ca.
  • 1 cm.
  • Breng in een pannetje ½ liter water aan de kook met 1 tl bouillonpoeder.
  • Pocheer de kipfilet hierin op laag vuur in ca.
  • 20 minuten.
  • Laat uitlekken en afkoelen, snijd in kleine stukjes.
  • Snipper ui, gember, knoflook en hak de peper fijn.
  • Snijd kool, wortel, paprika en champignons in stukjes of reepjes.
  • Snijd prei en bosuitjes in ringen.
  • Wrijf de kummel fijn in een vijzel.
  • Verhit olie in een wok en fruit ui, gember en knoflook glazig.
  • Voeg sambal of peper, en trassi toe.
  • Voeg kool, wortel en kummel toe en bak ca.
  • 5 minuten.
  • Voeg prei en paprika toe, bak 2 minuten mee.
  • Voeg champignons, bosuitjes en taugé toe en bak nog 1 minuut.
  • Laat de massa goed afkoelen.
  • Ontdooi de loempiavellen.
  • Meng de afgekoelde groenten met kip, omelet en peterselie.
  • Breng op smaak met bouillonpoeder, zout en peper.
  • Leg een loempiavel schuin, schep er ca.
  • 1 el vulling op.
  • Vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk de randen met water.
  • Rol op als een envelop tot een stevig pakketje.
  • Laat de loempia’s ca.
  • 1 uur drogen.
  • Frituur tot goudbruin of vries ze in (individueel verpakt in folie en afgesloten doos).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met zoete chilisaus of ketjap manis als dip.
Wijnadvies:
Past goed bij een fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
 

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Gevogelte / Kip / Snack / Varkensvlees / Warme hapjes
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden