Loempia’s met Kip, Groenten en Omelet
Deze zelfgemaakte loempia's zijn rijk gevuld met kip, omelet, groenten en specerijen. Krokant gebakken en perfect als snack of voorgerecht!
Equipment
- mes
- vijzel
Ingrediënten
- 1 el peterselie
- 1 ons kipfilet of varkensvlees
- 2 el sesamolie of arachideolie
- 2 bosuitjes
- 2 schijfjes gember
- 2 tenen knoflook
- 3 eieren
- 4 champignons
- ½ el sambal of ½ rode peper
- ½ rode paprika of groene paprika
- ½ tl bouillonpoeder
- ½ tl kerrie
- ½ tl trassi
- ½ winterwortel
- 1 snufje gemalen kummel
- 20 loempiavellen diepvries
- 350 g witte kool
- Fijngehakte prei
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- ± 1 dl water
Instructies
- Klop de eieren los met een snuf zout en 1 el water.
- Bak een dunne omelet in een ingevette pan op laag vuur, laat afkoelen en snijd in reepjes van ca.
- 1 cm.
- Breng in een pannetje ½ liter water aan de kook met 1 tl bouillonpoeder.
- Pocheer de kipfilet hierin op laag vuur in ca.
- 20 minuten.
- Laat uitlekken en afkoelen, snijd in kleine stukjes.
- Snipper ui, gember, knoflook en hak de peper fijn.
- Snijd kool, wortel, paprika en champignons in stukjes of reepjes.
- Snijd prei en bosuitjes in ringen.
- Wrijf de kummel fijn in een vijzel.
- Verhit olie in een wok en fruit ui, gember en knoflook glazig.
- Voeg sambal of peper, en trassi toe.
- Voeg kool, wortel en kummel toe en bak ca.
- 5 minuten.
- Voeg prei en paprika toe, bak 2 minuten mee.
- Voeg champignons, bosuitjes en taugé toe en bak nog 1 minuut.
- Laat de massa goed afkoelen.
- Ontdooi de loempiavellen.
- Meng de afgekoelde groenten met kip, omelet en peterselie.
- Breng op smaak met bouillonpoeder, zout en peper.
- Leg een loempiavel schuin, schep er ca.
- 1 el vulling op.
- Vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk de randen met water.
- Rol op als een envelop tot een stevig pakketje.
- Laat de loempia’s ca.
- 1 uur drogen.
- Frituur tot goudbruin of vries ze in (individueel verpakt in folie en afgesloten doos).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met zoete chilisaus of ketjap manis als dip.
Wijnadvies:
Past goed bij een fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g