Lotek van Onbekende Auteur

Lotek van Onbekende Auteur

Javaanse groenteschotel
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr. spinazie
  • 70 gr pinda's of 2 grote eetlepels pindakaas / klein beetje zelf inschatten
  • 100 gr. kool witte of chinese kool
  • ½ theelepel kencur Kencur wordt vers en in poedervorm verkocht. Kencur behoort tot de gemberachtigen.
  • 150 gr. sperzieboontjes
  • 2 rode lomboks
  • 150 gr. taugé
  • 3 flinke theelepel asem. tamarinde
  • 1 aardappels
  • 2 eetlepel water

Instructies

  • Wrijf of maal de pinda's en de lomboks fijn tot een pasta.
  • Kook de aardappel en pureer deze.
  • Was vervolgens de groenten en snijd deze fijn en blancheer deze.
  • Meng de aardappelpuree met de pinda's, de lomboks, de asem, de kencur en het water tot een saus en meng deze saus door de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met krupuk udang of emping.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië