Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gr. spinazie
- 70 gr pinda's of 2 grote eetlepels pindakaas / klein beetje zelf inschatten
- 100 gr. kool witte of chinese kool
- ½ theelepel kencur Kencur wordt vers en in poedervorm verkocht. Kencur behoort tot de gemberachtigen.
- 150 gr. sperzieboontjes
- 2 rode lomboks
- 150 gr. taugé
- 3 flinke theelepel asem. tamarinde
- 1 aardappels
- 2 eetlepel water
Instructies
- Wrijf of maal de pinda's en de lomboks fijn tot een pasta.
- Kook de aardappel en pureer deze.
- Was vervolgens de groenten en snijd deze fijn en blancheer deze.
- Meng de aardappelpuree met de pinda's, de lomboks, de asem, de kencur en het water tot een saus en meng deze saus door de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met krupuk udang of emping.