Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gr lotte
- 900 gr Wase aardbeien
- 100 gr frambozen
- 50 gr verse roze peper
- visgraten
- laurier
- kruidnagel
- wortel
- ui
- peperkorrels
- 1 glas droge witte wijn
- 5 eieren
- 1 citroen
- 300 gr boter
- ½ liter koffieroom
- 100 gr peterselie
- 200 gr tuinkers
- zout
- 6 halve maantjes van bladerdeeg
- 800 gr Parijse aardappelen
Instructies
- Bereid een visbouillon van de visgraten, de laurier, kruidnagel, wortel, ui, peperkorrels en witte wijn.
- Vul dit met water aan tot u 1 liter vloeistof bekomt.
- Laat het vocht op een laag vuurtje minstens 30 minuten trekken en zeef het.
- Pocheer de vis ± 20 minuten op een zacht vuur in ⅔ van het vocht.
- Leng de resterende ⅓ visbouillon met de koffieroom aan.
- Voeg er daarna de roze peperbollen bij en laat alles inkoken.
- Mix de frambozen met 225 gr aardbeien, zeef dit mengsel en doe het bij de saus.
- Bind de saus eventueel nog iets met in water aangelengde bloem.
- Laat voor de presentatie de vis uitlekken en leg hem op een voorverwarmde dienschaal.
- Giet er wat van de saus over en versier met een streepje fijngehakte peterselie.
- Schik de tuinkers rond de vis.
- Leg de halve maantjes aan de buitenkant van de schaal, met telkens een hele aardbei in de halve opening.
Versier de vis op het bord als volgt:
- Leg langs iedere kant een streepje peterselie.
- Leg vervolgens langs de ene kant een schep aardbeienpuree en langs de andere kant een schep mousselinesaus, bereid van 5 eieren, een weinig citroensap en 300 grboter.
- Leg bovenaan een half maantje met een hele aardbei.
- Leg onderaan links wat tuinkers en rechts enkele in frituurvet bereide Parijse aardappelen.
- Giet op de lotte nog een schepje saus en strooi er wat peterselie bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er een glas Dendermondse Benedicta vruchtenwijn bij.