Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g bloem of vervang door amandelmeel voor een koolhydraatarm alternatief
- 2½ tl bakpoeder
- 1 tl zuiveringszout
- ½ tl zeezout
- 1 el fijne kristalsuiker of vervang door een suikervervanger
- 4 dl volle melk of plantaardige melk
- 1 ei
- 3 el gesmolten boter of plantaardige olie
- Plantaardige oliespray
Instructies
- Klop alle ingrediënten in een mengkom tot een glad beslag.
- Laat het mengsel ongeveer 5 minuten rusten.
- Bespuit een ondiepe anti-aanbakpan die in de airfryer past met plantaardige oliespray.
- Schep een soeplepel beslag per keer in de pan en strijk het zo gelijkmatig mogelijk uit.
- Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 3 minuten.
- Controleer dan de pannenkoek, draai hem om en bak verder in intervallen van 3 minuten, tot hij volledig gaar is.
- Houd de gebakken pannenkoeken warm in een matig-warme oven terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Pannenkoeken zijn veelzijdig en gaan goed samen met verschillende dranken, zoals vruchtensap, melk, koffie of thee. Als je wilt genieten van een alcoholische drank bij je pannenkoeken, overweeg dan een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti.Voedingswaarden
Calories: 291 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 8 g | Vet: 11 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 7 g