Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 el fijne kristalsuiker
- 1 groot ei
- 2 tl vanille-extract
- 4 el volle melk
- 3 el gesmolten boter
- 250 g verse blauwe bessen
- Plantaardige oliespray
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 170 °C.
- Meng in een kom alle ingrediënten behalve de blauwe bessen tot een glad beslag.
- Roer vervolgens voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen.
- Spuit acht siliconen muffinvormpjes in met plantaardige oliespray.
- Vul de vormpjes tot driekwart met beslag, zodat er ruimte overblijft om te rijzen.
- Plaats de gevulde muffinvormpjes in de airfryer en stel de timer in op 14 minuten.
- Controleer de muffins na 14 minuten met een in het midden ingestoken houten prikker; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
- Bak ze zo nodig nog 3-4 minuten langer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze fruitige blauwebessenmuffins.Voedingswaarden
Calories: 185 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 6 g