Luchtige hazelnootmakarons met een krokant randje
Deze luchtige hazelnootmakarons zijn heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen. Een verfijnde traktatie met een nootachtige smaak.
Equipment
- Bakplaten
- rooster
Ingrediënten
- 125 gram poedersuiker
- 150 gram gemalen geroosterde hazelnoten
- ¼ theelepel wijnsteenzuur
- 4 eiwitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190ºC of gasstand 3-4.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Doe de hazelnoten en de suiker in een pan.
- Klop de eiwitten stijf met het wijnsteenzuur.
- Schep de eiwitten voorzichtig door het hazelnootmengsel.
- Verwarm het mengsel op halfhoog vuur 5 tot 10 minuten tot het van de wand van de pan loslaat.
- Schep grove bergjes deeg met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
- Bak de koekjes 10 minuten in de oven.
- Laat ze 10 minuten afkoelen op een rooster.
- Bewaar ze 5 tot 6 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Strooi wat poedersuiker over de afgekoelde makarons voor een feestelijke uitstraling. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete Muscatwijn of een zachte dessertwijn.
Strooi wat poedersuiker over de afgekoelde makarons voor een feestelijke uitstraling. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete Muscatwijn of een zachte dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories: 70 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0 g | Sugar: 5 g