Luchtige Limoen-Aardbeientaart met Kwark

Luchtige Limoen-Aardbeientaart met Kwark

Geniet van deze frisse taart met limoen en aardbeien, perfect voor een zomerse traktatie of feestelijke gelegenheid.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 g boter om in te vetten
  • 10 aardbeien
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 16 g lemon curd
  • 2 el poedersuiker
  • 250 g vanillekwark
  • 250 ml slagroom
  • 30 g maizena
  • 40 g slagroomversteviger zakje klop-fix
  • 6 eieren
  • 1 limoen
  • 90 g bloem
  • 1 mespunt zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
  • Zeef de bloem, maizena en een snufje zout boven een kom.
  • Mix met een handmixer de basterdsuiker en eieren in een beslagkom ca.
  • 10 minuten tot een crèmekleurige massa.
  • Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig door het eiermengsel.
  • Schenk het beslag in de ingevette springvorm.
  • Bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart in een open oven ca.
  • 20 minuten afkoelen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
  • Klop de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
  • Snijd de taart horizontaal door en bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
  • Leg de bovenste taarthelft erop en bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
  • Garneer met limoenrasp en aardbeien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse Moscato d'Asti of een lichtzoete Prosecco past perfect bij deze fruitige taart.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag