Luchtige Limoen-Aardbeientaart met Kwark
Geniet van deze frisse taart met limoen en aardbeien, perfect voor een zomerse traktatie of feestelijke gelegenheid.
Ingrediënten
- 2 g boter om in te vetten
- 10 aardbeien
- 150 g witte basterdsuiker
- 16 g lemon curd
- 2 el poedersuiker
- 250 g vanillekwark
- 250 ml slagroom
- 30 g maizena
- 40 g slagroomversteviger zakje klop-fix
- 6 eieren
- 1 limoen
- 90 g bloem
- 1 mespunt zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
- Zeef de bloem, maizena en een snufje zout boven een kom.
- Mix met een handmixer de basterdsuiker en eieren in een beslagkom ca.
- 10 minuten tot een crèmekleurige massa.
- Spatel het bloemmengsel in gedeelten luchtig door het eiermengsel.
- Schenk het beslag in de ingevette springvorm.
- Bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart in een open oven ca.
- 20 minuten afkoelen.
- Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
- Klop de vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot een dikke, stevige crème.
- Snijd de taart horizontaal door en bestrijk de onderste helft met de lemon curd en de helft van het roommengsel.
- Leg de bovenste taarthelft erop en bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de room.
- Garneer met limoenrasp en aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse Moscato d'Asti of een lichtzoete Prosecco past perfect bij deze fruitige taart.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 35 g