Luchtige Sinterklaasmuffins met Knisperkorst

sinterklaasmuffins met knisperkorst op een rustieke houten tafel

Luchtige Sinterklaasmuffins met Knisperkorst

Deze luchtige Sinterklaasmuffins met knisperende chocoladekorrels brengen direct de decembergeur van specerijen en feestelijkheid in huis — ideaal voor pakjesavond.
Porties: 10
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
!ndicatie €0,45 per muffin
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ dl melk
  • 1 mespunt zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 50 gram pure Knispers broodversierder
  • 50 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 125 gram volkorenmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op tweehonderd graden.
  • Zeef het volkorenmeel, de bloem, het zout, de suiker en de vanillesuiker boven een grote kom.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de gesmolten boter.
  • Giet dit mengsel langzaam bij de droge ingrediënten en blijf kloppen tot een glad maar stevig beslag ontstaat.
  • Roer de knispers door het beslag.
  • Zet telkens twee papieren cakevormpjes in elkaar en verdeel het beslag over tien vormpjes.
  • Plaats de muffins op de bakplaat en bak ze vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven.
  • Laat ze even afkoelen en serveer ze eventueel met geklopte crème fraîche.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze Sinterklaasmuffins warm met een toef geklopte crème fraîche of een scheutje warme vanillesaus voor extra feestelijkheid.

Wijnadvies:

Een glas zoete dessertwijn past heerlijk bij de warme, zoete smaken van deze muffins en maakt elke Sinterklaasavond compleet.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Koek / Snack / Tractaties
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Sinterklaas