Luchtige Sinterklaasmuffins met Knisperkorst
Deze luchtige Sinterklaasmuffins met knisperende chocoladekorrels brengen direct de decembergeur van specerijen en feestelijkheid in huis — ideaal voor pakjesavond.
Ingrediënten
- 1 ½ dl melk
- 1 mespunt zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 50 gram pure Knispers broodversierder
- 50 gram suiker
- 125 gram bloem
- 125 gram volkorenmeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op tweehonderd graden.
- Zeef het volkorenmeel, de bloem, het zout, de suiker en de vanillesuiker boven een grote kom.
- Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de gesmolten boter.
- Giet dit mengsel langzaam bij de droge ingrediënten en blijf kloppen tot een glad maar stevig beslag ontstaat.
- Roer de knispers door het beslag.
- Zet telkens twee papieren cakevormpjes in elkaar en verdeel het beslag over tien vormpjes.
- Plaats de muffins op de bakplaat en bak ze vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven.
- Laat ze even afkoelen en serveer ze eventueel met geklopte crème fraîche.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze Sinterklaasmuffins warm met een toef geklopte crème fraîche of een scheutje warme vanillesaus voor extra feestelijkheid.Wijnadvies:
Een glas zoete dessertwijn past heerlijk bij de warme, zoete smaken van deze muffins en maakt elke Sinterklaasavond compleet.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 8 g
