Luchtige Yoghurtroom met Vanille
Een heerlijk luchtig en romig dessert met yoghurt, slagroom en een vleugje vanille. Perfect om te serveren met vers fruit naar keuze.
Equipment
- Grote mengkom
- Handmixer of blender
- Lepel
Ingrediënten
- 200 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 g slagroom vloeibaar
- 675 g magere yoghurt 3 potjes van 225 g
Instructies
- Giet de yoghurt in een grote mengkom.
- Voeg de slagroom, suiker en vanillesuiker toe.
- Mix het geheel met een handmixer of blender tot een schuimige massa.
- Plaats het mengsel in de vriezer en laat het minstens 2 uur opstijven.
- Serveer met seizoensfruit zoals banaan, ananas of bessen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer in mooie glazen en garneer met verse munt of een vleugje kaneel.
Wijnadvies:
Een frisse Moscato d'Asti of een lichtzoete dessertwijn past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 33 g