Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verwijder de draden van de sperziebonen en breek ze, als ze te lang zijn, in tweeën.
- Kook ze in kokend water met wat zout in een pan zonder deksel in 15 minuten knapperig en giet ze dan door een vergiet af.
- Kook intussen in een andere pan de ongeschilde aardappelen met wat zout, pel ze en snijd ze in plakjes.
- Voeg de aardappelen aan de sperziebonen toe, kruid met peper uit de molen en voeg een paar blaadjes dragon toe.
- Zet het deksel op de pan om alles warm te houden.
- Snijd het spek in kleine stukjes en bak die in de boter uit.
- Schik de aardappelen en de sperziebonen op een voorverwarmde schotel, doe het spek en het spekvet eroverheen en strooi er tenslotte de zeer fijngesnipperde ui en wat peterselie over.
- Breng de salade eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Doe een scheutje azijn in de spekpan, verwarm deze en schenk hem, voordat u alles door elkaar roert, over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht zeer warm_