Luikse salade met boontjes, spek en dragon

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 500 gr sperzieboontjes
  • 250 gr spek
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui
  • een beetje dragon
  • peterselie
  • azijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwijder de draden van de sperziebonen en breek ze, als ze te lang zijn, in tweeën.
  • Kook ze in kokend water met wat zout in een pan zonder deksel in 15 minuten knapperig en giet ze dan door een vergiet af.
  • Kook intussen in een andere pan de ongeschilde aardappelen met wat zout, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Voeg de aardappelen aan de sperziebonen toe, kruid met peper uit de molen en voeg een paar blaadjes dragon toe.
  • Zet het deksel op de pan om alles warm te houden.
  • Snijd het spek in kleine stukjes en bak die in de boter uit.
  • Schik de aardappelen en de sperziebonen op een voorverwarmde schotel, doe het spek en het spekvet eroverheen en strooi er tenslotte de zeer fijngesnipperde ui en wat peterselie over.
  • Breng de salade eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Doe een scheutje azijn in de spekpan, verwarm deze en schenk hem, voordat u alles door elkaar roert, over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht zeer warm_
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België