Luikse wafels echt Belgisch

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 40 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuf zout
  • 1 middelgroot ei
  • 4 eetlepels melk
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr kandijsuiker bruine fijne
  • olie om in te vetten

Instructies

  • Roer de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout schuimig en meng het ei en de melk erdoor.
  • Zeef het bakmeel Boven een kom, meng het beetje bij beetje door het botermengsel en kneed dit met de kandijsuiker tot een deeg.
  • Vorm 6 bolletjes van het deeg.
  • Laat het wafelijzer ,op middelhoge temperatuur heet worden en vet het in met olie.
  • Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht.
  • Bak de wafel in ± 1½ minuut bruin.
  • Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze.
  • Vet het ijzer tussentijds in met olie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Gebak / Nagerecht
Land van herkomst België