Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 100 gr boter
- 40 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuf zout
- 1 middelgroot ei
- 4 eetlepels melk
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr kandijsuiker bruine fijne
- olie om in te vetten
Instructies
- Roer de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout schuimig en meng het ei en de melk erdoor.
- Zeef het bakmeel Boven een kom, meng het beetje bij beetje door het botermengsel en kneed dit met de kandijsuiker tot een deeg.
- Vorm 6 bolletjes van het deeg.
- Laat het wafelijzer ,op middelhoge temperatuur heet worden en vet het in met olie.
- Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht.
- Bak de wafel in ± 1½ minuut bruin.
- Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze.
- Vet het ijzer tussentijds in met olie.