Luikse wafels recept van Albert Heijn

Porties: 6 Stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 40 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 1 ei M
  • 4 eetlepels melk
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g bruine fijne kandijsuiker
  • olie om in te vetten

Instructies

Voorbereiden:

  • Boter met suiker, vanillesuiker en zout schuimig roeren.
  • Ei en melk erdoor mengen.
  • Boven kom bakmeel zeven.
  • Bakmeel beetje bij beetje door botermengsel mengen en met kandijsuiker tot deeg kneden.
  • Van deeg zes bolletjes vormen.

Bereiden:

  • Wafelijzer (op middelhoge temperatuur) heet laten worden en met olie invetten.
  • Deegbolletje in midden van wafelijzer leggen en wafelijzer dichtdoen.
  • Wafel in ca. 1 ½ minuut bruin bakken.
  • Op zelfde wijze rest van wafels bakken, ijzer tussentijds invetten met olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met ingemaakte zoete kersen.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Nagerecht
Land van herkomst België