Luikse wafels recept van Albert Heijn
Equipment
Ingrediënten
- 100 g boter
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- 1 ei M
- 4 eetlepels melk
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g bruine fijne kandijsuiker
- olie om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
- Boter met suiker, vanillesuiker en zout schuimig roeren.
- Ei en melk erdoor mengen.
- Boven kom bakmeel zeven.
- Bakmeel beetje bij beetje door botermengsel mengen en met kandijsuiker tot deeg kneden.
- Van deeg zes bolletjes vormen.
Bereiden:
- Wafelijzer (op middelhoge temperatuur) heet laten worden en met olie invetten.
- Deegbolletje in midden van wafelijzer leggen en wafelijzer dichtdoen.
- Wafel in ca. 1 ½ minuut bruin bakken.
- Op zelfde wijze rest van wafels bakken, ijzer tussentijds invetten met olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met ingemaakte zoete kersen.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g