Luxe boterkoekjes uit eigen oven
Heerlijke, krokante boterkoekjes met een rijke botersmaak. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker – perfect voor bij de koffie of thee.
Equipment
- Bakplaten
- mes
- rooster
- Schilmesje (voor variaties)
Ingrediënten
- ¼ theelepel zout
- 1½ theelepel vanille-essence
- 150 gram zeer fijne kristalsuiker
- 225 gram boter
- 300 gram bloem
Instructies
- Klop de boter, suiker en vanille glad en romig maar niet luchtig.
- Voeg het zout en de bloem toe en meng tot een glad deeg.
- Vorm een rol van 4 cm doorsnee, wikkel in aluminiumfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C (gasstand 2-3).
- Snijd de rol in plakjes van 6 mm dik.
- Leg de plakjes met 4 cm tussenruimte op bakplaten met bakpapier.
- Bak de koekjes 12 tot 14 minuten.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Bewaar maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer op een mooi bord met poedersuiker en een kopje espresso of zwarte thee. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een milde likeur.
Serveer op een mooi bord met poedersuiker en een kopje espresso of zwarte thee. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een milde likeur.
Voedingswaarden
Calories: 105 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g