Luxe boterkoekjes uit eigen oven

Luxe boterkoekjes uit eigen oven

Heerlijke, krokante boterkoekjes met een rijke botersmaak. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker – perfect voor bij de koffie of thee.
Porties: 30
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ theelepel zout
  • theelepel vanille-essence
  • 150 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 225 gram boter
  • 300 gram bloem

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanille glad en romig maar niet luchtig.
  • Voeg het zout en de bloem toe en meng tot een glad deeg.
  • Vorm een rol van 4 cm doorsnee, wikkel in aluminiumfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C (gasstand 2-3).
  • Snijd de rol in plakjes van 6 mm dik.
  • Leg de plakjes met 4 cm tussenruimte op bakplaten met bakpapier.
  • Bak de koekjes 12 tot 14 minuten.
  • Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Bewaar maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer op een mooi bord met poedersuiker en een kopje espresso of zwarte thee.
Wijnadvies:

Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een milde likeur.

Voedingswaarden

Calories: 105 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Snack / Tractaties / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden