Luxe Chocoladekoekjes met Romige Vulling

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g koude roomboter
  • 1 eierdooier
  • 200 g pure chocolade
  • 100 g zachte roomboter
  • 50 g poedersuiker
  • 2 tl cacaopoeder

Instructies

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en leg ze in de kom.
  • Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
  • Voeg de eierdooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
  • Hak de pure chocolade fijn en kneed deze door het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat.
  • Druk de balletjes iets platter en bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Til het bakpapier van de warme bakplaat (anders gaat het bakproces door) en laat de koekjes minstens 30 minuten afkoelen.
  • Bewaar de koekjes tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een heerlijke combinatie met deze chocoladekoekjes is een glas rode dessertwijn, zoals een Port of een late harvest Merlot. De zoetheid van de wijn contrasteert mooi met de rijke chocoladesmaak van de koekjes.

Voedingswaarden

Calories: 846 kcal | koolhydraten: 97 g | Protein: 9 g | Vet: 49 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 51 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Koek / Nagerecht - Dessert
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch