Luxe Croissants met Abrikoos, Chocolade en Marmelade

Een kleurrijke en feestelijke presentatie van verfijnde croissants gevuld met abrikoos, chocolade en Griekse yoghurt, geserveerd met marmelade op een Mexicaans geïnspireerde tafelsetting met heldere tafelkleden en decoraties.

Luxe Croissants met Abrikoos, Chocolade en Marmelade

Verwen jezelf met deze luxe croissants gevuld met abrikozen, chocolade en marmelade. Perfect voor een feestelijk ontbijt, brunch of als dessert!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 gewelde abrikozen
  • 3 eetlepels gehakte chocolade pure of melkchocolade
  • 4 eetlepels zure room of Griekse yoghurt
  • 4 croissants
  • 4 eetlepels sinaasappelmarmelade of lemoncurd

Instructies

  • Snijd twee abrikozen fijn en meng deze met twee eetlepels gehakte chocolade door de zure room of Griekse yoghurt.
  • Snijd de overige abrikozen overlangs doormidden.
  • Snijd de croissants open en bestrijk de onderkanten met sinaasappelmarmelade of lemoncurd.
  • Schep de chocoladeroom op de marmelade en leg de gehalveerde abrikozen bovenop.
  • Bestrooi de vulling met extra gehakte chocolade voor een feestelijk accent.
  • Plaats de bovenkant van de croissants schuin op de vulling.
  • Serveer direct en geniet van deze verfijnde lekkernij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een kopje koffie of thee voor een complete ervaring.
Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië past perfect bij deze croissants. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoete smaken van de abrikozen en chocolade prachtig aan.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Chocolade / Fruit / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden