Maaltijdsalade met boekweit

Maaltijdsalade met boekweit

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram boekweitkorrels
  • een klontje boter
  • 4 dl water
  • zout
  • ¼ rodekool
  • 2 witten van prei
  • 2 appels
  • 4 eetlepel(s) cashewnoten fijngehakte
  • 100 gram Emmentaler in blokjes gesneden

Voor de saus:

  • 4 eetlepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) olijfolie of zonnebloemolie
  • 6 eetlepel(s) yoghurt
  • peper
  • zout

Voor het garnituur:

  • 1 eetlepel(s) bieslook of lente-ui
  • 1 eetlepel(s) cashewnoten hele

Instructies

  • Fruit de boekweitkorrels al roerend in een pan met dikke bodem 10 minuten in de boter.
  • Voeg het water en zout toe, laat de boekweit aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de boekweit in de afgesloten pan in 30 minuten gaar worden.
  • Maak de korrels met een vork los en laat ze afkoelen.
  • Schaaf intussen de rodekool heel fijn en snijd de prei in fijne ringetjes.
  • Snijd de appels in kleine blokjes en besprenkel die met een paar druppels citroensap.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Vermeng voor de saus het citroensap, de olie en de yoghurt in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng, als de boekweit koud is, er de koude groenten en de noten door.
  • Houd wat van de groenten apart om de salade te versieren.
  • Giet de saus over de salade en schep alles goed door elkaar.
  • Schep er ook de blokjes kaas door.
  • Versier met de achtergehouden groenten, de hele noten en de bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een glaasje thee, of verwarmd appelsap met een snufje kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch