Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 blik maïskorrels 300 g
- 1 fles gezeefde tomaten 500 g
- 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 100 g geraspte belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de rode paprika in blokjes en snipper de ui.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het rundergehakt rul.
- Voeg de gesnipperde ui en paprikablokjes toe en bak ze 3 minuten mee.
- Laat de maïskorrels uitlekken.
- Voeg de gezeefde tomaten, maïs en gedroogde Italiaanse kruiden toe aan het gehaktmengsel en verwarm zachtjes.
- Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
- Verdeel de helft van het gehakt-groentenmengsel erover.
- Leg de resterende aardappelschijfjes erbovenop en bedek met de overgebleven gehakt-groentemix.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de aardappellasagne ongeveer 30 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g