Maïs maaltijdsalade
Ingrediënten
- 450 gram krielaardappeltjes
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel citroensap
- 4 theelepels tacokruiden
- 1 rode ui
- 1 blik maïskorrels netto 300 gr
- 200 gram Cheddar-kaas stukje
- 1 blikje ananas stukjes op eigen sap / netto 227 gr
- 150 gram rauwkost
Instructies
- Kook de aardappeltjes in een pan met weinig water afgedekt in ± 5 minuten zachtjes gaar.
- Roer intussen de olie, het citroensap en de tacokruiden in een kom tot een dressing.
- Giet de aardappeltjes af, schep ze door de tacodressing en laat ze afkoelen.
- Pel intussen de ui en snijd hem in dunne ringen.
- Laat de maïs uitlekken.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Laat de ananas uitlekken en snijd de stukjes klein.
- Schep de maïs, kaasblokjes, ananas en rauwkost door elkaar.
- Schep de maïssalade op het midden van een schaal, schep de aardappeltjes eromheen en verdeel er de uiringen over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de salade met tortillachips.