Maïskolf met pittige kruidenboter
Deze maïskolven met pittige korianderboter zijn de perfecte aanvulling op elke maaltijd, vol smaak en frisheid.
Equipment
- kookpan
- Kleine kom
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 2 eetlepels koriander geknipt
- Tabasco naar smaak
- 4 maïskolven
- Zout
Instructies
- Roer de boter met de koriander en tabasco naar smaak door elkaar, doe de boter in een schaaltje en zet tot gebruik in de koelkast.
- Maak de maïskolven schoon door de buitenste bladeren en de draden te verwijderen.
- Kook de maïskolven in ruim kokend water met zout in ongeveer 20 minuten gaar (hoe verser de maïs, hoe sneller het kookt).
- Schep de maïs met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
- Serveer de maïskolven met de pittige korianderboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze maïskolven passen perfect bij gebakken aardappelen, een frisse salade en een hamburger voor een heerlijke zomerse maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de pittige en kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g