Maïssoep met kip en eisliertjes
Equipment
- soepkommen
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon van tabletten
- 1 blik maïs à 300 g uitgelekt
- 2 scharreleiwitten
- 2 eetlepel(s) melk
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 150 g kipreepje
Instructies
- Breng de bouillon met de maïs aan de kook.
- Klop de eiwitten en de melk met een vork schuimig.
- Roer de maïzena met een beetje water los.
- Hak de kip fijn.
- Roer de maïzena door de soep en neem de pan van het vuur.
- Voeg al roerende het eiwitmengsel aan de soep toe.
- Blijf net zolang roeren totdat al het ei gestold is.
- Verdeel de soep over 4 kommen en schep de kip erin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Duc de Termes. wit, Frankrijk
Info:
Deze soep staat werkelijk in een wip op tafel en bevat zo weinig calorieën dat hij ook heel goed past als lekker tussendoortje op een balansdag.