Mango in serehsiroop
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- 2 stengels sereh citroengras
- 1 theelepel kardemom gemalen
- 50 g suiker
- 1 eetlepel(s) limoensap
- 2 mango's
- 4 kletskoppen koekjes
- 2 eetlepel(s) crème fraîche
- 4 takjes munt
Instructies
- Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden.
- In steelpan 250 ml water met sereh, kardemom en suiker aan de kookbrengen en 8 minuten zachtjes laten koken.
- Limoensap erdoor roeren. Mango's schillen en vruchtvlees langs pit in plakken snijden.
- Vruchtvlees in stukjes snijden en door serehsiroop roeren.
- Minstens 1 uur laten intrekken.
- Kletskoppen boven kom verkruimelen en crème fraîche erdoor mengen.
- Sereh met vork uitsiroop scheppen.
- Gemarineerde mango (met siroop) over vier schaaltjes verdelen.
- Op elk wat kletskoproom scheppen.
- Garneren met munt.