Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 rijpe mango's
- boter
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 5 eidooiers
- 2 dl witte wijn
- 100 gr suiker
- 6 cl Elixir d'Anvers
Voor het garnituur:
- 12 blaadjes munt
Instructies
- Schil en halveer de mango's, snijd de pit eruit, verdeel het vruchtvlees in dobbelsteentjes van gelijke grootte en bak die kort in een klontje boter, laat ze niet bruinen.
- Roer de honing door de mangostukjes en houd alles warm.
- Klop de eidooiers, de wijn en de suiker los in een steelpannetje met hoge rand, zodat de suiker in de wijn oplost.
- Klop het mengsel op zacht vuur of in een warmwaterbad tot een schuimige massa.
- Verwarm de Elixir d'Anvers lichtjes en roer hem door de sabayon.
- Verdeel de mango over de schaaltjes en lepel er de sabayon over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met enkele blaadjes munt en drink hierbij een glaasje Monbazillac.