Mango met Elixir d'Anvers

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango's
  • boter
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 5 eidooiers
  • 2 dl witte wijn
  • 100 gr suiker
  • 6 cl Elixir d'Anvers

Voor het garnituur:

  • 12 blaadjes munt

Instructies

  • Schil en halveer de mango's, snijd de pit eruit, verdeel het vruchtvlees in dobbelsteentjes van gelijke grootte en bak die kort in een klontje boter, laat ze niet bruinen.
  • Roer de honing door de mangostukjes en houd alles warm.
  • Klop de eidooiers, de wijn en de suiker los in een steelpannetje met hoge rand, zodat de suiker in de wijn oplost.
  • Klop het mengsel op zacht vuur of in een warmwaterbad tot een schuimige massa.
  • Verwarm de Elixir d'Anvers lichtjes en roer hem door de sabayon.
  • Verdeel de mango over de schaaltjes en lepel er de sabayon over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer met enkele blaadjes munt en drink hierbij een glaasje Monbazillac.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst België