Mango Mihoensalade met Pittige Zoet-Chilisaus
Ingrediënten
- 250 g mihoen glutenvrij indien nodig
- 50 g pinda's
- 6 eetlepels zoete chilisaus suikervrij indien gewenst
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 rijpe mango
- 3 bosuitjes
- 1 komkommer
Instructies
- Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de pinda's in een droge koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn.
- Laat ze even afkoelen.
- Meng de zoete chilisaus met Thaise vissaus en roer dit door de gekookte mihoen.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in lange reepjes.
- Snijd de bosuitjes in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes.
- Meng de mango, komkommer en bosui door het mihoenmengsel.
- Serveer de salade warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor extra pit kun je verse rode peper in ringetjes toevoegen aan de salade.
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een riesling of een gewürztraminer past goed bij deze salade.
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een riesling of een gewürztraminer past goed bij deze salade.