Marokkaanse Griesmeelpannenkoeken

Begrir
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 550 g fijne griesmeel semolina
  • 1000 ml water
  • 20 g suiker
  • 8 g instant gist
  • 2 kleine eieren
  • 1 zakje bakpoeder 7 g
  • Snufje zout

Instructies

  • Zeef de griesmeel samen met het bakpoeder en meng het met de suiker en de gist.
  • Klop de eieren los en voeg de helft van het water toe.
  • Voeg geleidelijk het griesmeel- en watermengsel toe, terwijl je goed blijft mixen.
  • Voeg als laatste het zout toe.
  • Neem telkens een beetje van het beslag en mix het nog even in de blender voor een glad mengsel.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten.
  • Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Gebruik deze pan alleen voor het bakken van begrir.
  • Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan om pannenkoeken te vormen van ongeveer 10-12 cm in diameter.
  • Bak ze aan beide zijden goudbruin.
  • Spoel de pan na elke 3 pannenkoeken af om te voorkomen dat de pannenkoeken aanbranden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Begrir zijn heerlijke Marokkaanse griesmeelpannenkoeken die vaak worden geserveerd als ontbijt of als snack. Ze zijn licht en luchtig van textuur en hebben een subtiele zoete smaak. Serveer ze warm, eventueel met honing of jam naar keuze.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 3 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ontbijt / Pannenkoeken / Snack
Land van herkomst Marokko