Marsepein van Astrid Veltman v3
Ingrediënten
- 250 gram amandelen
- 400 gram poedersuiker
- 1 eetlepel laurierkerswater
- 1½ eiwit
- zout naar smaak
Instructies
- Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een vergiet en spoel ze met koud water na.
- Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af.
- Maal de amandelen door een amandelmolen.
- Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het even losgeklopte eiwit en wat zout toe, meng alles goed door elkaar en maal het mengsel weer door de amandelmolen.
- Vindt u de marsepein nog niet fijn genoeg, maal dan nog een keer.
- Bewaar de marsepein in een goed sluitend potje op een koele plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater gebruiken.Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1½ eiwit.
Variaties:
Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes door cacao te rollen. Spek krijgt u door een deel roze te kleuren.Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes.