Marsepein van Astrid Veltman v3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram amandelen
  • 400 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel laurierkerswater
  • eiwit
  • zout naar smaak

Instructies

  • Breng de amandelen met ruim koud water aan de kook, stort ze dan op een vergiet en spoel ze met koud water na.
  • Wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de noten in een schone doek af.
  • Maal de amandelen door een amandelmolen.
  • Voeg hieraan de gezeefde poedersuiker, het laurierkerswater, het even losgeklopte eiwit en wat zout toe, meng alles goed door elkaar en maal het mengsel weer door de amandelmolen.
  • Vindt u de marsepein nog niet fijn genoeg, maal dan nog een keer.
  • Bewaar de marsepein in een goed sluitend potje op een koele plaats.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:

In plaats van laurierkerswater kunt u ook oranjebloesemwater gebruiken.
Neem van grote eieren 1 eiwit en van kleine eitjes 1½ eiwit.

Variaties:

Marsepeinen aardappeltjes maakt u door kleine onregelmatige balletjes door cacao te rollen.
Spek krijgt u door een deel roze te kleuren.
Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas