Marsepein van Astrid Veltman v4
aardappeltjes
Equipment
Ingrediënten
voor 500 gr marsepein
- 250 gram amandelen gepelde
- 250 gram poedersuiker
- 1 theelepel oranjebloesemwater Turkse specialiteitenwinkel
- 1 eiwit
- cacaopoeder
Instructies
- Maal de amandelen in een molen op de fijnste stand tot poeder.
- Voeg de poedersuiker, het oranjebloesemwater en het eiwit toe en maal die even mee.
- Wikkel de marsepein in aluminiumfolie en laat hem in de koelkast ± 12 uur rusten.
- Vorm van de marsepein kleine bolletjes en rol die door de cacao.
Notities / Tips / Wijnadvies
Marsepein-variaties
Kneed door de helft van de marsepein ½-1 theelepel cacao.Tweekleurige schijfjes
Rol beide kleuren marsepein uit en leg ze op elkaar.Rol de marsepein met behulp van plasticfolie op en snijd de rol in dunne plakjes.
Dambordjes:
Snijd de blanke en de bruine marsepein tot staafjes.Leg deze om en om op elkaar, druk ze een beetje aan en snijd ze in plakjes.