Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en droog ze. (Of koop blanke amandelen).
Maal of rasp de amandelen in een amandelmolen of op de rasp van de foodprocessor fijn.
Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de amandelessence en het oranjebloesemwater.
Maal het mengsel nogmaals en vorm het tot een samenhangend mengsel.
Laat dit, verpakt in folie, 1 dag rusten.
Kneed de marsepein voor de verwerking nog een keer door, zodat het soepel wordt (kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door).
Vorm figuurtjes van de marsepein.
Om te kleuren kunt u de figuurtjes met een kwastje beschilderen.
Zwart en grijs maakt u van verpulverde noriet met wat water, rood van bietenwater, oranje van gepureerde worteltjes, bruin van cacao of koffie, groen van spinaziepuree.
U kunt ook water met levensmiddelenkleurstof (toko of kookwinkel) gebruiken.