Masalakip met mango en cashewnoten
Een verrassend roerbakgerecht met kipfilet, masalasaus, zoete mango en krokante cashewnoten. Perfect in balans en heerlijk met roti of rijst.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 potje 360ml Exotimex of Faja Lobi Chicken Masala (roerbaksaus)
- 1 rijpe mango
- 1 rode paprika
- 1 stengel prei
- ½ kopje water
- 5 eetlepels olie
- 50 gram cashewnoten
- 500 gram kipfilet
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Voeg de kipfilet en gesnipperde ui toe en roerbak enkele minuten.
- Voeg de masalasaus, het water, mango in blokjes, paprika en prei toe.
- Schep goed om en laat 5-10 minuten sudderen met deksel op de pan op matig vuur.
- Voeg de laatste 5 minuten de cashewnoten toe en roer nogmaals door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met roti of Kotomisi Rijst voor een complete Surinaamse maaltijd. Wijnadvies:
Combineer met een aromatische witte wijn zoals Gewürztraminer of een lichtgekoelde Pinot Noir.
Serveer met roti of Kotomisi Rijst voor een complete Surinaamse maaltijd. Wijnadvies:
Combineer met een aromatische witte wijn zoals Gewürztraminer of een lichtgekoelde Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 34 g | Vet: 28 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 10 g