Masalakip met mango en cashewnoten

Masalakip met mango en cashewnoten

Een verrassend roerbakgerecht met kipfilet, masalasaus, zoete mango en krokante cashewnoten. Perfect in balans en heerlijk met roti of rijst.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 potje 360ml Exotimex of Faja Lobi Chicken Masala (roerbaksaus)
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel prei
  • ½ kopje water
  • 5 eetlepels olie
  • 50 gram cashewnoten
  • 500 gram kipfilet

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Voeg de kipfilet en gesnipperde ui toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de masalasaus, het water, mango in blokjes, paprika en prei toe.
  • Schep goed om en laat 5-10 minuten sudderen met deksel op de pan op matig vuur.
  • Voeg de laatste 5 minuten de cashewnoten toe en roer nogmaals door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met roti of Kotomisi Rijst voor een complete Surinaamse maaltijd.
Wijnadvies:

Combineer met een aromatische witte wijn zoals Gewürztraminer of een lichtgekoelde Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 34 g | Vet: 28 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Noten / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden