Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gr bladerdeeg
- 15 gr boter
- 1 liter volle melk
- 1½ dl karnemelk
- 3 eieren
- 150 gr basterdsuiker
- een snufje zout
- een paar druppels amandelessence
- 1 losgeklopt ei
Instructies
- De matte maak je een dag van tevoren.
- Matte is gestremde melk, dus melk die door zuur toe te voegen wordt gescheiden in vloeistof en vaste stof ,wei en wrongel.
- Breng de melk aan de kook en voeg dan de karnemelk toe.
- Laat de melk stremmen ,dit gebeurt bijna onmiddellijk, giet het stremsel door een schone kaas- of theedoek en laat het in de koelkast een nacht uitlekken.
- Neem 7 taartvormpjes van 8 cm doorsnee, beboter ze en strooi er wat bloem in.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel het in 14 stukken: 7 deksels ter grootte van de vormpjes en 7 ronde plakken die iets groter zijn.
- Bekleed de vormpjes met de grotere deegplakken, druk ze zachtjes aan en prik er met een vork in.
- Roer de matte door een zeef en meng de eidooiers, de suiker en de amandelessence door het stremsel.
- Klop het eiwit stijf, spatel het voorzichtig door het mengsel en vul er de deegvormpjes mee.
- Bestrijk de randen van de taartjes met geklopt ei.
- Leg op elk taartje een deegdeksel en druk de randen stevig aan.
- Bestrijk de deksels met ei en maak in het midden van de taartjes een inkeping.
- Laat ze in een op 190°C voorverwarmde oven 30 minuten bakken.