Mediterrane Gegrilde Zeevruchten Schotel
Equipment
Ingrediënten
- 250 g reuzengarnalen diepvries, zak à 500 g
- 1 kg verse mosselen
- 200 g zeewolffilet
- 1 ½ citroen
- 250 g cherry trostomaten
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- Grof zeezout
- Citroenpeper uit een molentje
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
Instructies
- Laat de reuzengarnalen volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien.
- Was de mosselen grondig en gooi kapotte mosselen of mosselen die na een tik tegen het aanrecht niet sluiten weg.
- Snijd de zeewolffilet in stukken.
- Snijd een hele citroen in partjes en knip de takjes cherry trostomaten in 4 losse trosjes.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Bestrijk een braadslede met wat olijfolie.
- Verdeel de mosselen, garnalen, zeewolffilet, partjes citroen en trosjes tomaat over de braadslede.
- Knijp de helft van de citroen erboven uit.
- Bestrooi met grof zeezout en citroenpeper naar smaak.
- Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de gedroogde Provençaalse kruiden en de rest van de olijfolie erdoor.
- Sprenkel het oliemengsel over de zeevruchten in de braadslede.
- Schuif de braadslede 10 cm onder de grill en rooster het geheel 6-8 minuten, tot de zeewolffilet gaar is, de garnalen roze zijn en de mosselschelpen openstaan.
- Schep halverwege voorzichtig een keer om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde fruits de mer passen goed bij een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Hun levendige smaken vullen de zeevruchten aan en zorgen voor een verfrissende combinatie. Serveer met stokbrood en knoflookmayonaise (aïoli) voor een complete maaltijd.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 3 g | Sugar: 2.5 g