Mediterrane Gehaktbroodplakken met Tomatensaus
Equipment
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 4 sneetjes oud witbrood zonder korst
- 2 eieren losgeklopt
- 100 g zongedroogde tomatentapenade
- 750 g kalfsgehakt
- 120 g groene olijven met piment in plakjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 pakje basistomatensaus bijvoorbeeld soffritto
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verkruimel het brood in een keukenmachine.
- Kneed de broodkruimels, eieren en de helft van de tomatentapenade door het gehakt.
- Meng de olijven, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper door het gehaktmengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg het gehaktmengsel op de bakplaat en vorm het tot een 'brood'.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
- Dep tussentijds het vet weg met keukenpapier.
- Verhit in een pan olijfolie en bak de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten.
- Roer de tomatensaus en de rest van de tomatentapenade erdoor en verwarm de saus nog 2 minuten.
- Haal het gehaktbrood uit de oven, laat het even rusten en snijd het in plakken.
- Verdeel de plakken over vier borden en schep de tomatensaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gehaktbrood smaakt heerlijk bij pasta en een groene salade.