Mediterrane Kikkererwtensoep met Parmezaanse Kaas
Een smakelijke en voedzame mediterrane soep met kikkererwten, groenten en Parmezaanse kaas. Perfect voor een lichte maaltijd!
Equipment
- Soep-pan
Ingrediƫnten
- 100 g vegetarische ham in reepjes
- 1 blik kikkererwten ca. 250 g, afgespoeld en uitgelekt
- 1 el verse tijmblaadjes of blaadjes bleekselderij
- 1 l groentebouillon
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 ui gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij in smalle boogjes
- 3 el olijfolie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en versgemalen peper
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg de bleekselderij, tijm en groentebouillon toe en kook zachtjes 10 minuten.
- Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te koken.
- Maak op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep bestrooid met de geraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de soep.
Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de soep.
Voedingswaarden
Calories: 275 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 11 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g