Mediterrane Pizzarolletjes
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 250 g roomkaas
- 1 eetlepel gehakte kappertjes
- 75 g gedroogde tomaten in reepjes gesneden
- 75 g olijven ontpit en in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel fijngesneden verse salie
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- Peper en zout naar smaak
- 50 g gesmolten kruidenboter
- Bloem voor bestuiving
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
- Verwerk het deeg direct uit de koelkast.
- Meng voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en bloem, in een kom en breng op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en verwijder het bakpapier.
- Bestrijk het deeg gelijkmatig met de vulling, maar houd een rand van 2 cm vrij.
- Rol het deeg op vanaf de onderkant van de rand en snijd het vervolgens om de 2-3 cm in, maar snijd niet helemaal door.
- Vouw elk tweede stukje deeg naar de andere kant om een gevlochten effect te creëren.
- Bak het gevlochten brood in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is.
- Bestrijk het warme brood direct na het bakken met gesmolten kruidenboter.
- Serveer warm als bijgerecht of als snack.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de smaken van de tomaten en olijven.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 12 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g