Mediterrane Stoofschotel met Runderlapjes
Equipment
Ingrediënten
- 500 g magere runderlapjes in grove stukken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- ¼ runderbouillonblokje verkruimeld
- 75 ml rode wijn
- 4 sjalotten in ringen
- 1 courgette in plakjes
- 4 tomaten in parten
- 2 eetlepels groene pesto
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bestrooi de runderlapjes met peper.
- Meng in een ovenschaal de stukken vlees met de olijfolie.
- Dek de schaal af en bak het vlees in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten tot het bruin is.
- Haal de ovenschaal voorzichtig uit de oven en breng het vlees op smaak met knoflook, kruiden, verkruimeld bouillonblokje en zout.
- Schenk de rode wijn langs de rand van de schaal.
- Stoof het vlees afgedekt nog ongeveer 1½ uur in het midden van de oven tot het gaar is.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200 °C.
- Meng de sjalot, courgette, tomaat en pesto door de runderlapjes.
- Bak de schotel onafgedekt nog ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, tot de groenten gaar zijn.
- Halverwege omscheppen.
- Serveer met pasta, rucolasalade en geraspte Grana Padano kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze mediterrane stoofschotel met runderlapjes gaat goed samen met een stevige rode wijn, zoals een Chianti uit Italië of een Grenache uit Zuid-Frankrijk. Hun robuuste smaken en fruitige aroma's zullen het vlees en de kruiden aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g