Verfijnd Meergranenbrood met Hüttenkäse, Aardbeien en Bosbessen

Geroosterd meergranenbrood belegd met hüttenkäse, plakjes aardbeien, bosbessen en verse munt, geserveerd op een kleurrijk bord met Mexicaanse patronen, omringd door schaaltjes fruit, hüttenkäse en een glas Sauvignon Blanc, op een felgekleurd Mexicaans tafelkleed.

Verfijnd Meergranenbrood met Hüttenkäse, Aardbeien en Bosbessen

Start je dag gezond met dit verfijnde ontbijt. Gegrild meergranenbrood met romige hüttenkäse, verse aardbeien en bosbessen. Eenvoudig te bereiden en perfect voor een brunch of Moederdag.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes meergranenbrood
  • 100 g hüttenkäse
  • 50 g aardbeien
  • 50 g bosbessen
  • Enkele blaadjes munt

Instructies

  • Verhit de grillpan en grill de boterhammen krokant.
  • Besmeer de onderste helften van de gegrilde boterhammen met hüttenkäse.
  • Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze samen met de bosbessen over de hüttenkäse.
  • Garneer met enkele blaadjes verse munt.
  • Leg de andere helft van de boterhammen erop en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een kopje groene thee of een glas verse jus d'orange voor een complete ontbijtervaring.
Wijnadvies:
Bij dit frisse ontbijt past een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de smaken mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Fruit / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Moederdag