Meringue kerstboompjes

Meringue kerstboompjes

Weet het, zoet en ongezond maar zo leuk te maken 🙂
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eiwitten dus vier eieren splitsen en alleen het wit bewaren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 4 druppel(s) groene kleurstof

Om te versieren:

  • gekleurde kerstspikkels parels, sterren

Instructies

  • Zorg dat de oven is voorverwarmd op 100 graden Celcius.
  • Zorg ook dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Maak de beslagkom vetvrij door het met wat citroensap te besprenkelen en
  • schoon te vegen met een stukje keukenpapier.
  • Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker en
  • de kleurstof erdoor tot je er stevige pieken van kunt trekken.
  • Hou je de beslagkom op de kop en blijven de opgeklopte eiwitten er gewoon inzitten,
  • dan zit je goed!
  • Als de pieken stijf zijn, spatel je de poedersuiker er doorheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst