Meringue kerstboompjes
Weet het, zoet en ongezond maar zo leuk te maken 🙂
Ingrediënten
- 4 eiwitten dus vier eieren splitsen en alleen het wit bewaren
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 4 druppel(s) groene kleurstof
Om te versieren:
- gekleurde kerstspikkels parels, sterren
Instructies
- Zorg dat de oven is voorverwarmd op 100 graden Celcius.
- Zorg ook dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Maak de beslagkom vetvrij door het met wat citroensap te besprenkelen en
- schoon te vegen met een stukje keukenpapier.
- Klop de eiwitten stijf met de kristalsuiker en
- de kleurstof erdoor tot je er stevige pieken van kunt trekken.
- Hou je de beslagkom op de kop en blijven de opgeklopte eiwitten er gewoon inzitten,
- dan zit je goed!
- Als de pieken stijf zijn, spatel je de poedersuiker er doorheen.