Meringue Spiegelei met Mango
Ingrediënten
Voor de meringue:
- 3 eieren
- 150 gram suiker
Voor de mangopuree:
- 200 gram mangoblokjes mag diepvries zijn
- Verse gember
- 1 eetlepel suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100°C (Hetelucht Plus).
- Klop het eiwit los in een vetvrije kom met een derde van de suiker.
- Voeg de rest toe wanneer het eiwit begint te stijgen.
- Blijf kloppen op de hoogste stand totdat de suiker is opgelost en het eiwit stijve pieken vormt.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Maak met twee lepels de vorm van een spiegelei en maak met de bolle kant van de lepel een kuiltje in het midden voor de 'dooier'.
- Plaats de meringues in de voorverwarmde oven en droog ze in 1,5 tot 2 uur.
- Dit kan ook in een gourmet-warmhoudlade op 85°C, maar de droogtijd kan iets langer zijn.
- Dit kan ook een dag van tevoren worden gedaan.
- Meng in een klein pannetje een eetlepel suiker met wat water en rasp er verse gember bij.
- Voeg de mangoblokjes toe en verwarm licht.
- Breng eventueel op smaak met wat limoensap.
- Pureer de mangoblokjes met de keukenmachine of staafmixer tot een puree.
- Zorg ervoor dat de puree niet te dun is.
- Laat de mangopuree afkoelen tot gebruik.
- Plaats de meringue op een bord en vul het kuiltje in het midden met de mangopuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 3 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 46 g