Meringuenestjes met room, kersen en chocolade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ eiwit
  • 50 gr poedersuiker
  • ½ dl slagroom
  • 1 sleef kersen
  • geschaafde chocolade

Instructies

  • Haal het bakblik uit de oven en verwarm de oven voor op 100°C.
  • Doe het eiwit met de poedersuiker in een kom, zet de kom in een bak warm water en klop het eiwit met de suiker minstens 20 minuten, tot het eiwit zeer stijf is.
  • Leg bakpapier op het bakblik, bestrijk dit met boter en bestrooi het met wat poedersuiker.
  • Schep het eiwit er in bergjes op en maak er kuiltjes in in de vorm van nestjes.
  • Zet het bakblik onder in de oven en laat de meringuenestjes met de ovendeur op een kier 2 uur drogen.
  • Laat de meringuenestjes afkoelen en haal ze vervolgens voorzichtig van het bakblik.
  • Vul ze vlak voor het serveren met de stijfgeslagen room en de uitgelekte kersen en
  • bestrooi ze met geschaafde chocolade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst België