Met appelen gevulde gans

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gans
  • 100 gr boter
  • 1 kg appeltjes kleine
  • 1 ajuin
  • bloem
  • zout
  • 1 scheut cognac
  • 1 dl room
  • 1 citroen

Instructies

  • Wrijf de gans aan de binnen- en buitenkant in met zout.
  • Vul hem op met de gewassen, schone, geschilde appeltjes, naai hem daarna toe en braad de gans in de oven.
  • Breng de rest van de boter in een casserole en laat daarin de ajuin gaar stoven.
  • Voeg hierbij de gebraden gans met de ontvette jus, alsook een beetje water of bouillon.
  • Laat alles in een goed gedekte casserole 4-5 uren goed gaar stoven.
  • Ontvet de saus opnieuw.
  • Leng haar aan met het sap van een citroen, een grote geut cognac en 1 dl room.
  • Bind haar met bloem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst België