Met wodka geflambeerde spaghetti bolognese en gepaneerde varkenslende

Met wodka geflambeerde spaghetti bolognese en gepaneerde varkenslende

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 10 plakjes gerookt spek
  • 3 takjes rozemarijn fijngehakt
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 3 takjes oregano fijngehakt of marjolein
  • 1 handvol verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook gesnipperde
  • 400 g rundergehakt
  • 1 deciliter wodka
  • 1 glas rode wijn
  • 1 blik gepelde tomaten van 400 g
  • 1 klein potje tomaten grof gehakte gekonfijte
  • 455 g spaghetti gekookt in gezouten water
  • 2 handenvol Parmezaanse kaas schilfers
  • 600 g varkenslende in vier plakjes gesneden
  • 2 eiwitten
  • 100 g bloem
  • 100 g paneermeel

Instructies

  • Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.
  • Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.
  • Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.
  • Flambeer het geheel met wodka en blus met de rode wijn.
  • Laat de wijn inkoken.
  • Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.
  • Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
  • Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.
  • Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.
  • Bak 2 minuten op beide kanten in een hete braadpan met olie.
  • Voeg de voorgekookte pasta bij de saus en warm goed door.
  • Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.
  • Strooi er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de varkenslende ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Pasta / Varkensvlees / Vlees