Mexicaanse Chorizo Hotdogs in Tacoschelpen

Mexicaanse Chorizo Hotdogs in Tacoschelpen

Porties: 6
Bereidingstijd: 17 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 dunne chorizoworstjes of merguez
  • 6 tacoschelpen
  • ¼ krop ijsbergsla in flinterdunne reepjes gesneden
  • 2 tomaten in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de barbecue tot middelhoge temperatuur.
  • Rooster de chorizoworstjes of merguez op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, regelmatig draaiend tot ze door en door gaar zijn.
  • Verwarm de tacoschelpen kort op de barbecue tot ze glimmen en licht krokant zijn.
  • Verdeel de ijsbergsla gelijkmatig over de verwarmde tacoschelpen.
  • Plaats een geroosterd worstje in elke taco en verdeel de tomatenstukjes erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de hotdogs met een schepje guacamole voor extra smaak.
Merguez zijn pittige worstjes, vaak verkrijgbaar bij de islamitische slager, gekruid met cayennepeper en paprikapoeder.

Wijnadvies

Een gekoelde, fruitige rosé of een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige smaken van de chorizo of merguez en de frisheid van de groenten.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij