Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Tangen
Ingrediënten
- 6 dunne chorizoworstjes of merguez
- 6 tacoschelpen
- ¼ krop ijsbergsla in flinterdunne reepjes gesneden
- 2 tomaten in stukjes gesneden
Instructies
- Verwarm de barbecue tot middelhoge temperatuur.
- Rooster de chorizoworstjes of merguez op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, regelmatig draaiend tot ze door en door gaar zijn.
- Verwarm de tacoschelpen kort op de barbecue tot ze glimmen en licht krokant zijn.
- Verdeel de ijsbergsla gelijkmatig over de verwarmde tacoschelpen.
- Plaats een geroosterd worstje in elke taco en verdeel de tomatenstukjes erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de hotdogs met een schepje guacamole voor extra smaak.
Merguez zijn pittige worstjes, vaak verkrijgbaar bij de islamitische slager, gekruid met cayennepeper en paprikapoeder.
Merguez zijn pittige worstjes, vaak verkrijgbaar bij de islamitische slager, gekruid met cayennepeper en paprikapoeder.
Wijnadvies
Een gekoelde, fruitige rosé of een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige smaken van de chorizo of merguez en de frisheid van de groenten.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g