Mexicaanse Enchiladas uit de Airfryer

Mexicaanse Enchiladas uit de Airfryer

Deze Mexicaanse enchiladas, gevuld met gekruid rundergehakt, bonen en tomaten, zijn een smaakexplosie! Perfect bereid in de airfryer, met een knapperige topping van geraspte kaas en jalapeño pepers. Ideaal voor een feestelijk diner!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps
  • 500 g rundergehakt
  • 1 rode tomaat in stukjes
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 1 blik kidneybonen uitgelekt
  • 100 g kleine tomaatjes gehalveerd
  • 100 g geraspte kaas
  • 2 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • 1 klein blikje tomatenblokjes couillis
  • Jalapeño pepers naar smaak
  • Tortilla chips
  • Tomatensalsa
  • Olijfolie

Instructies

Voorbereiding van de vulling:

  • Snijd de kleine tomaatjes doormidden en snipper de ui fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak het rundergehakt op middelhoog vuur tot het begint te kleuren.
  • Voeg de gesnipperde ui, uitgeperste knoflook, paprikapoeder, komijn, stukjes tomaat, de helft van de tomatenblokjes (couillis) en de uitgelekte kidneybonen toe.
  • Bak alles samen nog ongeveer 3 minuten, totdat de smaken goed gemengd zijn.

Vullen en stapelen van de enchiladas:

  • Vul de tortilla wraps met het gehaktmengsel en rol ze op.
  • Leg vier opgerolde wraps op de grillpan van de airfryer.
  • Bestrijk de bovenkant van de wraps met een kwart van de overgebleven tomatenblokjes (couillis).
  • Leg de overige vier wraps erop en bestrijk opnieuw met de resterende tomatenblokjes.
  • Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en jalapeño pepers naar smaak.

Bereiding in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 160°C.
  • Plaats de grillpan met de enchiladas in de airfryer en bak ze gedurende 12 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Serveren:

  • Serveer per persoon twee enchiladas en garneer met tortilla chips, extra jalapeño pepers en tomatensalsa voor een heerlijke Mexicaanse maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer deze enchiladas met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of ga voor een Mexicaans biertje zoals een Corona met een schijfje limoen.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Rundvlees / Wraps
Land van herkomst Mexico