Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- plasticfolie
Ingrediënten
Voor de broodjes:
- 450 gr bloem
- 20 gr suiker
- 15 gr verse gist of gedroogde gist
- 250 ml lauw water
- Mespuntje zout
Voor de vulling:
- 400 gr sardientjes in olie
- 5 chorizo's
- 1 ui
- 1 blik serrano-chili's
- 1 bosje oregano
Extra:
- Serrano-pepers verkrijgbaar in blik
- Boter voor het invetten van het bakblik
Instructies
Het bereiden van het deeg:
- Los de gist op in lauw water in een mengkom.
- Voeg bloem, zout en suiker toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats twee uur rijzen, totdat het verdubbeld is.
- Bestrooi een werkblad met bloem, leg het deeg erop en maak er een rol van.
- Verdeel de rol met een scherp mes in 10 plakken.
- Vorm 10 bolletjes en maak boven in elk bolletje met een mes 3 evenwijdige inkepingen.
- Leg de bolletjes op een met boter ingesmeerd bakblik, dek ze af met plasticfolie en laat ze nog een half uur rijzen.
Het bakken van de broodjes:
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Plaats een hittebestendige schaal met water onder in de oven om stoom te produceren.
- Bak de broodjes 12 minuten.
- Bestrijk ze direct nadat ze uit de oven zijn gehaald met een vochtig kwastje voor een mooie glans.
Het bereiden van de vulling:
- Ontdoe de chorizo's van het vel en bak ze op een laag vuur tot ze gaar zijn zonder bruin te worden.
- Laat de sardientjes uitlekken en verwijder graten, vinnen en staartjes.
- Meng de sardientjes met de afgekoelde chorizo.
- Snijd reepjes van de pepers, snipper de ui en hak de oregano fijn.
- Roer alles door elkaar.
Het vullen van de broodjes:
- Snijd de broodjes doormidden, hol de helften uit en vul ze met het sardine-chorizo mengsel.
- Wikkel de broodjes in een doek en laat ze een nacht in de koelkast staan zodat de smaken
- zich kunnen mengen.
Het afbakken:
- Verwarm de oven voor op 190°C en bak de broodjes nog 5 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
(Optioneel) De broodjes kunnen ook in de diepvries worden bewaard.
Laat ze dan eerst ontdooien voordat ze worden afgebakken.
Geniet van deze heerlijke Mexicaanse kerstbroodjes met een smaakvolle vulling!
Laat ze dan eerst ontdooien voordat ze worden afgebakken.
Geniet van deze heerlijke Mexicaanse kerstbroodjes met een smaakvolle vulling!