Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 2 rode pepers
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 gedroogde chilipepertjes
- 4 tomaten
- 1 banaan
- 1 theelepel piment
- 1 theelepel kaneel
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- 100 g gerookte spekblokjes
- 500 g kipfilet
- 1 courgette
- 1 tablet kippenbouillon
- zout
- peper
Instructies
- Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
- Wok verhitten.
- Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
- In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
- Afblussen met 1 dl water.
- Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
- Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
- Banaan pellen, in plakjes snijden.
- In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
- Ui pellen en snipperen.
- In wok olie verhitten.
- Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
- Kipfilet in grove stukken snijden.
- Courgette wassen en in plakken snijden.
- Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
- Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Serveren met warme taco's of tortilla's.
Voedingswaarden
Calories: 395 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 23 g