Mexicaanse Kipfilet met Kruidige Frites en Avocadosalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zak frites wild Mexican onion and garlic diepvries, 600 g
  • 4 kipfilets
  • eetlepel tacokruiden
  • 25 g boter
  • 1 blikje Mexicomelange 400 g
  • 1 avocado
  • 1 zakje gemengde ijsbergsla 200 g
  • 5 eetlepels sladressing naturel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en bak de frites volgens de instructies op de verpakking.
  • Bestrooi de kipfilets met tacokruiden en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Laat het blikje Mexicomelange uitlekken.
  • Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng in een schaal de ijsbergsla, avocado, Mexicomelange en sladressing.
  • Serveer de frites met de gebakken kipfilet en de avocadosalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

eniet van deze smaakvolle Mexicaanse maaltijd met kruidige kipfilet, knapperige frites en een verfrissende avocadosalade, perfect voor een smaakvol diner met een Mexicaanse twist!
Een lichte Mexicaanse cerveza (bier) past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst Mexico